Twee jaar cel voor schietpartij in Emmer wijk Angelslo

rechtbank_rechter_stockfoto
Een 42-jarige man uit Emmen krijgt twee jaar cel voor doodsbedreiging © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
De 42-jarige man uit Emmen, die op 16 oktober 2021 in de wijk Angelslo op anderen schoot, krijgt twee jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. De Emmenaar kan volgens de rechter geen poging tot doodslag worden verweten, maar wel een doodsbedreiging.
Op camerabeelden is te zien dat de man zich achter een container schuilhoudt en een schiethouding aanneemt. Op die beelden is niet te zien dat er daadwerkelijk wordt geschoten.
Op geluidsopnamen zijn knallen te horen op het moment dat de man wegrent. De rechter vindt niet bewezen dat de man gericht schoot. Hij kan ook in de lucht hebben geschoten.

Vier jaar cel geeist

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vier jaar cel tegen de Emmenaar voor poging tot doodslag. De man zei bij zijn aanhouding dat hij niet had geschoten, maar dat hij zelf werd beschoten. Tegen de rechter zei de man ineens dat hij wel schoot, maar dan met een alarmpistool. Dat viel niet meer te checken.
Er was een conflict over een kortstondige relatie met een 17-jarig meisje en de broer van de vermeende schutter. Dit gebeurde bij een Turks Centrum in Emmen. In de bestraffing hield de rechtbank rekening met de rivaliteit waarbinnen zich dit afspeelde.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.