'Aa en Hunze moet illegale sluiting weg Grolloo aanpakken'

De ingang naar Joytime
De ingang naar Joytime © Google Streetview
De gemeente Aa en Hunze moet optreden tegen Joytime in Grolloo. Dat vindt Platform Keelbos, een belangenorganisatie die zich inzet voor homo-ontmoetingsplaatsen. Volgens het platform sluit Joytime een toegangsweg tot de Kleine Moere regelmatig illegaal af met een slagboom.
Dat schrijft het platform in een brief aan het college van B en W in Aa en Hunze. Het gaat om een weg vanaf het Oostereind naar de Boerhaarsweg. Volgens Platform Keelbos is dit een openbare weg en mag Joytime dit niet afsluiten.

'Slagboom moet weg'

Zes jaar geleden kaartte Platform Keelbos dit ook al aan. Toen gaf Staatsbosbeheer aan dat de weg werd verhuurd aan recreatiebedrijf Joytime als parkeerplaats, en dat het Joytime is toegestaan om het parkeerterrein af te sluiten met een slagboom.
Dat is het platform tegen het zere been. Bezoekers van het gebied die niet bij Joytime actief zijn, worden volgens hen uitgesloten van een parkeermogelijkheid voor hun auto's.
De gemeente liet destijds weten af te zien van handhaving, omdat er zicht op legalisatie bestond. Nu dit zes jaar later nog steeds niet is gelegaliseerd, wil Platform Keelbos alsnog dat Aa en Hunze gaat handhaven. Volgens de organisatie moet de slagboom worden verwijderd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl