Subsidie voor leefbaarheidsprojecten in Coevorden, Borger, Rogat, Ruinen en Westerbork

Plaatsnaambord Rogat
Plaatsnaambord Rogat © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Gedeputeerde Staten stellen bijna vier ton aan subsidie beschikbaar voor projecten die ten goede komen aan de 'ruimtelijke kwaliteit'. Voor zes projecten in de gemeenten Coevorden (2x), Borger-Odoorn, Meppel, De Wolden en Midden-Drenthe wordt de knip getrokken.
In Coevorden gaat het om twee projecten. Bij het ene project worden de teruggevonden fundaties van de Bentheimerpoort behouden en geïntegreerd in de nieuwbouw van een appartementencomplex. Daar is 150.000 euro beschikbaar voor. In het andere project is er 130.000 euro om de Weeshuisweide te herinrichten tot Kasteelpark. De gemeente wil daar een ontmoetingsplek maken met ruimte voor kleinschalige, culturele evenementen.

Ontwikkelingen in Borger en Rogat

Borger-Odoorn wil de infrastructuur in Borger goed tegen het licht houden, want aan de westkant van het dorp worden nieuwe huizen gebouwd, wordt een OV-hub ontwikkeld en komt er een nieuwe school. De gemeente krijgt 50.000 euro om een stedenbouwkundige schets te laten maken van hoe alles eruit moet gaan zien.
In Rogat hebben de gemeente Meppel en inwoners een plan gemaakt om de ruimtelijke kwaliteit in samenhang met snelheidsbeperkende maatregelen en het vervangen van zieke bomen mogelijk te maken. Daar krijgt de gemeente 7.500 euro voor.

Beweegpark in Ruinen

In Ruinen hebben gemeente, inwoners en gebruikers van sportpark De Baete een plan gemaakt om van het sportpark een multifunctioneel beweegpark voor sport, recreatie, ontspanning en ontmoeting te maken, met een beweegboulevard, multifunctionele ijsbaan, opslaglocaties, een veilige fietsverbinding naar de school en een nieuwe kantine met kleedkamers. Het openluchttheater wordt verplaatst en een deel van het huidige sportpark wordt gebruikt voor woningbouw. De gemeente De Wolden ontvangt daarvoor 50.000 euro.
Tot slot hebben meerdere partijen samengewerkt aan het uitvoeringsprogramma Gastvrij Westerbork, zodat het winkelgebied aantrekkelijk en levendig blijft. Om dat voor elkaar te krijgen, ontvangt de gemeente Midden-Drenthe 10.000 euro.
Mochten Provinciale Staten nog bedenkingen of aanvullende wensen hebben bij de projecten, dan kunnen die nog kenbaar worden gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl