Cel voor bedreigingen, diefstallen en inbraak in dorpshuis Grolloo

Rechtbank_werkplek_rechter_met_wetboek
De rechter hield er rekening mee dat de strafbare feiten drie jaar geleden werden gepleegd © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 49-jarige man zonder woonadres is voor een serie bedreigingen, diefstal en een inbraak in het dorpshuis Het Markehuis in Grolloo veroordeeld tot een celstraf van 385 dagen, waarvan 360 dagen voorwaardelijk.
Tegen de man was een taakstraf van 160 uur geëist en een kortere voorwaardelijke celstraf. De rechtbank hield rekening met het tijdsverloop en dat de man schijnbaar zijn leven weer op de rit heeft. Eind 2019 had hij het aan de stok met meerdere personen. Hij bedreigde ambtenaren over de uitkering die hij destijds van de gemeente Midden-Drenthe ontving.
Ook kreeg de man ruzie met een andere man van wie hij een pony had gekocht. Het dier bleek ziek en moest worden afgemaakt. Daarna kregen ze ruzie over de rekening van de dierenarts.
De veertiger werd ook een inbraak en diefstal van een palletkachel verweten. Maar daarvan was te weinig bewijs en volgde een vrijspraak.
Een inbraak in het dorpshuis in Grolloo en diefstal van allerlei proviand werd hem wel aangerekend. De man kampte in die periode met een verslavingsprobleem. Hij moet het dorpshuis nog een schadevergoeding van 250 euro betalen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.