Leerlingen na schoolbrand 'gewoon weer met de lessen begonnen' [update]

Leerlingen van de Kentalis Tine Marcusschool aan de Laan van Eekharst in Emmen zijn ondanks de brand van gisteravond gewoon vanochtend begonnen aan de lessen.
Volgens Nathalie Teunissen van de school is de grootste schade aan de school een ingegooide ruit. Schade door de brand zelf, is er nauwelijks. "Er was alleen wat rookontwikkeling en op de plek van de ruit zit nu een houten plank", aldus Teunissen.

Voor sommige leerlingen was de confrontatie met de brand wel schrikken, omdat het hen deed denken aan de brand in de kerstvakantie van 2017. Bij die brand in een woning aan de Laan van Eekharst kwamen destijds twee kinderen om het leven. Eén van die kinderen zat op de Kentalis Tine Marcusschool. 

Extra aandacht
Daarom besteden de leraren vandaag extra aandacht aan de leerlingen die hier vragen over hebben. "Er zijn geen aanwijzingen dat er kinderen overstuur zijn, maar we houden er wel rekening mee. Er zijn kinderen die de vorige brand hebben meegemaakt," aldus Teunissen. 

De Kentalis Tine Marcusschool is een school voor speciaal onderwijs. De kinderen op de school krijgen vanwege hun taalontwikkelingsstoornis extra begeleiding, om op latere leeftijd aan te sluiten op een gewone school. Vanwege de achterstand in taalontwikkeling is de begeleiding na de brand intensiever.

Politie heeft aanwijzingen voor brandstichting
Teunissen is ervan overtuigd dat de brand van gisteravond is aangestoken. De politie bevestigde vanmiddag dat er inderdaad brand is gesticht. 

De politie behandelde de brand al als brandstichting vanwege het aantal branden in de buurt. Aan de Laan van Eekharst zijn de laatste tijd vaker branden, waar al wel duidelijk van is dat ze zijn aangestoken.

Het forensisch onderzoek van de politie heeft geen extra aanwijzingen opgeleverd. De politie zegt nu in te zetten op een buurtonderzoek. Ook zijn er twee jongens gezien. De politie roept mensen op om bij verdachte situaties 112 te bellen. Naast de meerdere branden zijn er in de buurt ook vernielingen gepleegd.


Deel dit artikel: