Drummer Mooi Wark uit de running door slagaderlijke bloeding

Mooi Wark
Drummer Dennis Hendriks (twee van links) moet zijn drumsticks voorlopig laten liggen © ANP / Paul Bergen
De drummer van Drentse band Mooi Wark moet zijn drumsticks voorlopig laten liggen. Door een slagaderlijke bloeding en doorgesneden pezen in zijn linkerhand kan Dennis Hendriks minstens twee maanden niet spelen.
"De timing komt nog best goed uit", zegt Hendriks tegen Dagblad van het Noorden. "We hebben de vakantie voor de boeg. Voor mij duurt die alleen net even wat langer dan voor de rest van de band, haha."

Glasscherf

De muzikant komt aan zijn verwondingen doordat hij zaterdagnacht een vallende glazen lamp probeerde op te vangen. Daarbij kreeg hij een glasscherf in zijn linkerhand. Die richtte flink wat schade aan: een doorgesneden slagader en twee pezen. Daarnaast werd een zenuwstam geraakt.
"Er kwam behoorlijk wat bloed bij kijken. Ik kwam net terug van een optreden dus ik had wel een paar versnaperingen gehad, om het maar zo te zegen. Ik ben meteen door de ambulance opgehaald."

Invaldrummer

Hendriks werd met spoed geopereerd in het Martiniziekenhuis in Groningen. Hoewel de drummer de komende zes tot acht weken niet kan spelen, is de kans op volledig herstel 'heel groot'.
De shows van de band in het Hornhuus en op het Mega Piratenfestijn gaan door zoals gepland, met een invaldrummer. "Bij de theatertour in januari ben ik er vast weer bij."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl