Drukke tijden voor festivaltentenbouwer uit Odoorn

Het zijn drukke tijden voor vader en zoon Steenge uit Odoorn. Ze verhuren en bouwen festivaltenten. September en juni zijn de drukste maanden, vader en zoon vliegen dan ook van evenement naar evenement.
Het bedrijf werd zo'n negentig jaar geleden opgericht door de overgrootvader van de huidige eigenaar, Bart Steenge. Die had destijds een café in Odoorn en organiseerde een concours hippique. Daarvoor had hij een feesttent nodig. Zo begon het bedrijf.

Grootvader Steenge bouwde het bedrijf verder uit tijdens de Tweede Wereldoorlog. Omdat hij niet rookte, ruilde hij tabaksbonnen met dekkleedbonnen van boeren. Zo bleef het tentenimperium groeien.Veel veranderingen
Volgens voormalig eigenaar Willy Steenge had eerst elk dorp een eigen voetbalfeest, toen dorpsfeest en nu soms zelfs een festival. Daarvoor zijn festivaltenten nodig en die worden steeds groter. Volgens Steenge verandert de mentaliteit wel wat. Vroeger hielp de organisatie van het festival mee met bouwen, tegenwoordig wijzen ze alleen nog de plek op het terrein aan waar de tent moet komen.

Op dit moment bouwt de familie in Roden hun grootste tent ooit: een van zeventig meter lang. Oorspronkelijk was het bedoeld als overkapping voor een tennisbaan.