Provincie wil door met subsidie voor digitalisering mkb

ipad / digitalisering
Bedrijven kunnen met de subsidie bijvoorbeeld een webshop inrichten © Pixabay
De provincie wil 145.000 euro beschikbaar stellen om een subsidie te verlengen voor de digitalisering van het mkb.
Drentse mkb-ondernemers kunnen van de provincie tussen de 1500 en 3000 euro krijgen voor de ondersteuning bij het digitaliseren van hun bedrijf. Ze kunnen tot maximaal de helft van de totale kosten vergoed krijgen. Voorbeelden zijn het opzetten of verbeteren van een webshop, het koppelen van een webshop aan de voorraadadministratie of het laten uitvoeren van een scan om de digitale veiligheid van een onderneming te verbeteren.

Meer dan 200 gebruikers

De subsidie werd in mei in het leven geroepen. In september was het geld dat de provincie hiervoor beschikbaar had gesteld op. 215 mkb-ondernemers hebben gebruik gemaakt van de subsidie.
Meer dan de helft van alle aanvragen is gericht op het verbeteren van iets wat de ondernemers al hadden en bijna de helft heeft een nieuw product of dienst aangeschaft. In de branches groot- en detailhandel, zakelijke dienstverlening, industrie, bouw en horeca zijn de meeste aanvragen gedaan.
Een van de bedrijven die er gebruik van heeft gemaakt is Professor Pannenkoek, een pannenkoekenwinkel in Orvelte. "We hebben de subsidie gebruikt om digitaal te professionaliseren en om onze online zichtbaarheid te verbeteren", vertelt eigenaar Henk Buis. "Inmiddels is onze website volledig vernieuwd, is een webshop operationeel en werken we aan een uitgebreid platform voor onze leveranciers. En de eerste resultaten zijn zichtbaar, want de verkoopcijfers beginnen te stijgen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl