Patiënten waarderen WZA: ziekenhuis in de top 10

Intensive care WZA
Patiënten in het WZA © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) staat in de top 10 van best gewaardeerde ziekenhuizen van Nederland. ZorgkaartNederland heeft de waarderingen van patiënten tussen 1 januari en 1 november van dit jaar verzameld. De top 10 is in willekeurige volgorde.
Mirjam Mulder van het WZA ziet het als een groot compliment. "ZorgkaartNederland is een waarderingssite voor patiënten, vergelijkbaar zoals je ze hebt voor hotels en vakanties." Volgens Mulder scoort het WZA gemiddeld hoger dan een 9 over alle afdelingen.
Patiënten kunnen ook aangeven wat ze zo waarderen aan het ziekenhuis. "Het ziekenhuis is persoonlijk, communicatie is helder en ze voelen zich verbonden", aldus Mulder. "Dat zijn dezelfde waarden die wij ook hechten aan ons ziekenhuis." Om de top 10-notering te vieren was de ingang van het ziekenhuis feestelijk versierd.
ZorgkaartNederland waardeert niet alleen ziekenhuizen, maar ook fysiotherapie, verpleeghuizen, wijkverpleging en klinieken. Bij die categorieën zitten geen Drentse zorgbedrijven in de top 10. TSN Thuiszorg uit Zwolle staat wel in de top 10 van wijkverpleging. Zij hebben ook kantoren en verplegers in Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl