Nationale driekleur siert eindelijk Asser raadszaal

Het duurde even. Maar hij is er dan toch, de nationale driekleur in de raadszaal van Assen. De rood-wit-blauwe vlag hangt aan een vlaggenstok wat stijfjes naast het portret van koning Willem-Alexander.
Maar hoe die er hangt, dat maakt Assenaar Lukas Ocken niet uit. Dat 'ie er hangt, dat is het voornaamste. Want Ocken heeft er toch flink voor moeten strijden om de nationale driekleur aan de muur in de raadszaal te krijgen.

Trots
Sinds vorig jaar is hij ermee bezig. En ook een andere Assenaar had al eens aangedrongen op plaatsing van in elk geval de nationale vlag in de raadszaal. "Het is een symbool van nationale eenheid, en daar behoren we trots op te zijn. Ook na inburgeringsexamens krijgen nieuwe Nederlanders hier hun papieren, dan is het toch mooi dat ze in de raadszaal meteen kennis maken met onze nationale trots, de driekleur", vond Ocken.


In maart stemde een Asser raadsmeerderheid uiteindelijk in met het verzoek van Ocken. Gisteravond sierde de vlag voor het eerst de witte muur in de raadszaal, schuin achter burgemeester Marco Out, pal naast het portret van de koning. Maar het is zo onopvallend, dat het VVD-raadslid Bert Homan er eerst over moest twitteren om de vlag uiteindelijk toch in het vizier te krijgen.

Deel dit artikel: