Omwonenden ongeluk Stadskanaal: 'De auto kwam voorbij in een flits'

De auto die gisteravond laat op de H.J. Kniggestraat in Stadskanaal tegen een boom knalde reed volgens buurtbewoners erg hard. Een van hen zag de auto voorbij komen op zijn bewakingscamera. “Het leek meer op een flits.”
Het ongeluk van gisteravond, waarbij de 23-jarige bestuurder uit Borger en een 23-jarige man uit Buinen om het leven kwamen, hakt er ook bij de omwonenden flink in. Bij het ongeluk raakten verder een 21-jarige man en 17-jarige jongen uit Borger gewond. De slachtoffers zijn allen lid van V.V. Buinen. “Het is belangrijk om er veel over te praten. Dat weet ik uit ervaring”, zegt een man met hoedje.
Veel omwonenden kwamen gisteravond tegen middernacht op straat. “Je kijkt of je kunt helpen. De hulpdiensten waren er snel. Zelf kun je weinig doen. Ja, we hebben andere jongens van de vriendenclub opgevangen”, vertelt Ramona Klaasens.

Eerste bloemen gelegd

Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. Sporen op de weg laten zien dat de auto vanaf de linker weghelft in een slip is geraakt en toen rechts van de weg een boom heeft geraakt. Bij de boom zijn inmiddels de eerste bloemen gelegd.
De bewoners van de langgerekte H.J. Kniggestraat in Stadskanaal hebben regelmatig aangedrongen op verkeersmaatregelen. Vooral ’s avonds is het volgens hen een racebaan. Wegens werkzaamheden ontbreekt op dit moment de belijning op de weg, waar je 50 kilometer per uur mag rijden. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

Burgemeester Seton: 'Verslagenheid'

De burgemeester van Borger-Odoorn, Jan Seton, was vlak na het ongeluk ook aanwezig in Stadskanaal. Daarna ging hij naar de kantine van V.V. Buinen, om daar samen met de politie en slachtofferhulp de medespelers, ouders en vrienden op te vangen.
"Ik heb de verslagenheid gezien en gevoeld. Een echte vriendengroep waar twee mensen zomaar uit worden weggerukt, en de andere twee in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen, dat is niet te bevatten", reageert Seton. "Wij doen er als gemeente alles aan om de betrokkenen in deze bizarre omstandigheden te ondersteunen." Vanmiddag wordt om 16.00 uur een bijeenkomst gehouden op de voetbalclub.

Meer over het ongeluk in Stadskanaal

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl