Poll: Wat zou jij van Drenthe terug willen zien in Madurodam?

In Madurodam zijn veel Nederlandse dingen in het klein te zien (Rechten: ANP/Robin Utrecht)
In Madurodam zijn veel Nederlandse dingen in het klein te zien (Rechten: ANP/Robin Utrecht)
Onze provincie en de stad Den Haag zijn weer 'dikke vrienden'. Vorige week was de Haagse wethouder Richard de Mos op bezoek bij de Drentse gedeputeerde Henk Brink. Vandaag is Brink in de Hofstad.
Aanleiding voor de werkbezoeken zijn uitspraken van De Mos die hij afgelopen zomer deed op de lokale radiozender Den Haag FM. "Daar zou je natuurlijk
, in die uithoek", zei de wethouder van Den Haag toen over Drenthe. Hij deed die uitspraak in een gesprek over een welvaartsrapport waarin Noord-Drenthe als beste uit de bus kwam.

Madurodam

De Mos kwam later op zijn woorden terug en werd daarop uitgenodigd door Henk Brink. Vorige week liet hij weten dat hij in gesprek was met miniatuurpark Madurodam over een mooie plek voor Drenthe. Vandaag wordt bekend wat die verrassing is. "Madurodam wil de verhaallijn van Drenthe in het park laten zien", zei De Mos vanochtend op Radio Drenthe. "Maar wat die verrassing is, weet ik zelf ook nog niet." In het park is onder meer Bartje al te zien.
Wat zou jij van Drenthe terug willen zien in het miniatuurpark in Den Haag?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.