Sparverhuizing brengt Koopmansplein in Assen nog meer in kerstsfeer

Kerstboom op Koopmansplein
De boom is de komende weken op het Koopmansplein te zien © RTV Drenthe/Ineke Kemper
Op het Koopmansplein in Assen staat dit jaar een bijzondere kerstboom. Eentje die namelijk uit de tuin komt van de familie Ter Veen uit Amen. Zo'n 24 jaar geleden geplant als boompje van nog geen twee meter door de schoonmoeder van Lourens ter Veen.
In de afgelopen jaren is de boom uitgegroeid tot een grote spar van pak 'm beet 15 meter hoog. "Ja die boom moest weg", vertelt Ter Veen terwijl hij toekijkt hoe de boom wordt omgezaagd. "En toen heb ik de gemeente Assen gebeld van willen jullie 'm niet hebben voor op het Koopmansplein tijdens de feestdagen? En dat wilden ze wel."

Drankje erbij

Gisterochtend was het zo ver en werd de boom voorzichtig omgezaagd. "Hij mag natuurlijk niet omvallen, want dan beschadigen de takken", legt Bert Klok van firma Hartenhof uit. "Dus we pakken 'm vast, zagen 'm door en tillen die boom dan zo omhoog."
Daarna is het nog een kwestie van voorzichtig op een dieplader leggen en naar Assen rijden. Daar heeft de boom, met lichtjes, een plek gekregen naast de tijdelijke ijsbaan. "We gaan natuurlijk wel even kijken met het gezin, en dan lekker met een Glühweintje erbij", vertelt Ter Veen. Ook Klok gaat de boom daar de komende weken bekijken. Lachend: "Jazeker, met een Berenburgje in de hand."
De boom stond 24 jaar in Amen, maar is omgezaagd en verhuisd naar het Koopmansplein in Assen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl