Dit weekend in de Drentse natuur: 14 en 15 september

Het belooft een prachtig zonnig weekend te worden. Wij hebben een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fietstocht door het Reestdal?
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG!-agenda.

Vollemaanwandeling 
Wandel zaterdagavond met een gids van Staatsbosbeheer over de Hondsrug onder het schijnsel van de volle maan. Het heeft iets mysterieus om in het donker over de heide en in het bos te lopen. Wellicht kom je onderweg nog nachtdieren tegen, zoals een vleermuis of bosuil. De wandeling begint om 20.00 uur vanaf Buitencentrum Boomkroonpad. Er zijn nog plekken beschikbaar! Hier vind je meer informatie.  

Fietstocht Reestdal
Ontdek zondag het Reestdal op de fiets. Het Drentse Landschap organiseert de tocht langs gehuchten als Den Westerhuis, Oud-Avereest en Den Huizen. Ook fiets je door het natuurgebied Takkenhoogte. Daarnaast kom je langs de Ommerschans. De schans stamt uit 1625 en was onderdeel van een linie aan verdedigingswerken. Later vestigde de Maatschappij van Weldadigheid zich er. Hier vind je meer informatie.

Het Buitenfestival
Tijdens dit festival bij Buitencentrum Boomkroonpad zijn er zondag allerlei activiteiten te beleven. Kinderen kunnen broodjes bakken, vlinder- en nestkastjes timmeren en in bomen klimmen. Ook zijn er verschillende demonstraties en kraampjes met streekproducten en kunst. Wil je het bos vanuit de hoogte bekijken? Maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Tijdens het festival krijg je korting op deze wandelroute. Hier vind je meer informatie.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.
Meer over dit onderwerp:
ROEG! natuurnieuws
Deel dit artikel: