Als Oranje speelt staat een deel van Drenthe stil

WK Voetbal
Het wordt spannend: de kwartfinale © ANP
Hup Holland Hup. De WK-voetbalkoorts loopt steeds verder op. Vanavond zitten veel Drenten ongetwijfeld voor de televisie om Oranje te zien acteren in de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar. De opponent is Argentinië en dat is geen onbekende. Als gevolg van de wedstrijd is het ietsje stiller in onze provincie.

Geen zaalvoetbal

De meeste zaalvoetbalteams in Drenthe kunnen gewoon thuis of waar dan ook de wedstrijd bekijken, want voetbalbond KNVB heeft alle wedstrijden afgelast. "Op vrijdagavond worden veel zaalvoetbalwedstrijden gespeeld. Omdat we geen mogelijkheden zien om te schuiven met de aanvangstijden, zijn alle wedstrijden, met uitzondering van de ere- en eerste-divisie, afgelast. De wedstrijden zullen opnieuw worden ingepland", zo liet de bond in een persbericht weten.
Toch zijn er wel sportwedstrijden in meerdere Drentse sporthallen. Handballers en volleyballers moeten op veel plekken wel ten tonele verschijnen om acht uur. Neem dus even contact op met je vereniging om zeker te weten of het wel of niet doorgaat.
Drenthe gaat creatief om met de kwartfinale van het Nederlands elftal:
Drenthe past zich creatief aan aan kwartfinale WK voetbal

Aangepaste voorstelling in Ogterop

De voorstelling van cabaretier Daniël Arends in schouwburg Ogterop in Meppel is aangepast. Hij geeft vanavond twee voorstellingen. De eerste is vervroegd, de tweede verlaat. Het is mogelijk om voor die late voorstelling de tweede helft in het theater te bekijken en bij een verlenging gaat de bar open.
De andere theaters in onze provincie passen de programmering niet aan. Ze hebben ook nog geen afzeggingen binnen gekregen.
Tekst gaat verder onder de foto
Schouwburg Ogterop in Meppel
Ogterop past het programma wel aan © RTV Drenthe / Bastian van de Belt

Eerder dicht op de koopavond

In Meppel, Hoogeveen en Assen is het koopavond op vrijdag en dat is misschien deze keer niet zo handig. "Ik ben bang dat de straten wat leeg zullen zijn", zegt centrummanager Arnold Schuurman uit Meppel. "Ik heb gisteren nog een rondje door de stad gelopen en hoor steeds meer ondernemers die om half acht de deur willen sluiten."
De centrummanager van Assen heeft nog niets vernomen van winkeliers over een vervroegde sluiting. "Maar het zou me niets verbazen", zegt Kjeld Vosjan. "In coronatijd is de koopavond afgeschaft en sindsdien is die in Assen nooit volledig teruggekeerd. De winkeliers gaan vaak op verschillende tijden dicht, nu zal dat zeker niet anders zijn."
In Hoogeveen houdt het merendeel van de winkeliers de deuren wel open, meldt Jan Stam van de Binnenstad Hoogeveen. "We hebben vernomen dat een paar winkels eerder dichtgaan, maar naar verwachting zal het overgrote deel gewoon open zijn."

Wedstrijd kijken op de kerstmarkt

De organisatie van de kerstmarkt bij de Balloohoeve in Balloo is bang dat bezoekers wegblijven vanwege het WK-duel. "We hebben in de manege een groot scherm neergezet zodat iedereen gezellig bij ons kan komen kijken", aldus een van de betrokkenen.
Ook sommige horecazaken nemen maatregelen. Zo serveert Black Tie in Assen vanaf vijf uur een zogeheten early dinner.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.