Crisisnoodopvang Graswijk in Assen verlengd tot april 2023

Woonboerderij asielzoekers Assen Grashoek
De voormalige woonboerderij aan de Graswijk in Assen. © Persbureau Meter
De crisisnoodopvang voor asielzoekers aan de Graswijk in Assen blijft open tot in ieder geval 1 april 2023. Sinds begin oktober worden hier vijftig asielzoekers opgevangen voor wie in Ter Apel geen plaats is.
De woonboerderij was hiervoor een locatie voor beschermd wonen van CURA XL. De woonboerderij kwam kort geleden vrij en kon zonder aanpassingen worden ingezet als opvanglocatie.
Het kabinet vroeg de veiligheidsregio's afgelopen september om extra opvangplekken voor asielzoekers te realiseren. De Drentse gemeenten spraken af samen 450 plekken voor de crisisnoodopvang voor hun rekening te nemen.
Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zal er op 1 januari 2023 nog zeker een tekort aan opvangplekken zijn. Het Veiligheidsberaad heeft ingestemd met het transitieplan dat recent is opgesteld door het Rijk en afgesproken waar mogelijk de crisisnoodopvanglocaties open te houden tot in ieder geval 1 april 2023.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl