Gemeente gaat in hoger beroep tegen bewoning Speelstad Oranje

pipodorp
Het pipodorp zit achter het voormalige Speelstad Oranje © RTV Drenthe
De gemeente Midden-Drenthe gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter over de bewoning van arbeidsmigranten in Speelstad Oranje. Wethouder Jan Schipper zegt genoeg aanknopingspunten te zien om in hoger beroep te gaan.
In november bepaalde de rechter dat de arbeidsmigranten die de huisjes van Speelstad Oranje bewonen, daar mogen blijven. De gemeente had de eigenaren van het attractiepark een dwangsom opgelegd van 48.000 euro, omdat de gemeente vindt dat bewoning van de huisjes niet past in het bestemmingsplan.
Volgens het bestemmingsplan mogen de huisjes, die bedoeld zijn voor recreatie, tijdelijk gebruikt worden door personen die hun hoofdverblijf ergens anders hebben. De advocaat die optrad namens de gemeente vond in november echter dat het huisvesten van migranten geen recreatie is. De gemeente ziet dat nu al aanknopingspunt om een hoger beroep aan te spannen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.