Geen zonnepark bij Hollandscheveld vanwege te weinig draagvlak

Zonnepanelen
Zonnepanelen © Chiel van Veen/RTV Drenthe
Er komt geen zonnepark tussen de A37 en de Wilfred Stillweg bij Hollandscheveld. Initiatiefnemer Emission Projects wilde er een park aanleggen van 2,5 hectare groot. Een meerderheid in de gemeenteraad van Hoogeveen besloot vanavond tegen te stemmen vanwege een gebrek aan draagvlak.
En dat is juist één van de voorwaarden voor het realiseren van het zonnepark. Maar veel omwonenden zien de komst van het park helemaal niet zitten. De afstand tussen de zonnepanelen en de huizen is namelijk zeer klein.
Dat zou voor problemen kunnen zorgen vinden omwonenden, raadsleden en het college van Hoogeveen. "De komst van een zonnepark heeft een enorme impact op het woongenot van deze mensen", stelt raadslid Koen Meesters van de ChristenUnie. "Het maatschappelijk belang van het opwekken van zonne-energie moet in dit geval geen voorrang krijgen."

'Moeilijke beslissing'

Hij was niet de enige die negatief was over het zonnepark. In totaal stemden 22 mensen in de raad tegen de plannen. Vijf mensen waren voor. "Hopelijk verdwijnen de spanningen bij de omwonenden snel", liet Ronald Klok van de VVD weten.
Raadslid Jeroen Pomper van de SP zegt dat het een moeilijke keuze was voor de partij. "We staan open om naar beide partijen te luisteren, maar we merken dat het draagvlak te laag is. En dat is bij deze plannen heel belangrijk. Daarom stemmen we tegen."
De initiatiefnemer heeft nog geprobeerd om er samen met de bewoners uit te komen. Dat heeft uiteindelijk niks opgeleverd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl