Brink en De Mos weer vriendjes na bezoek aan Den Haag

Het is weer koek en ei tussen de Haagse wethouder Richard de Mos en gedeputeerde Henk Brink. Na een bezoek van De Mos in Drenthe vorige week, was het nu de beurt aan Brink om naar Den Haag te gaan.
De Mos liet zich een paar weken geleden ontvallen dat hij ‘nog niet dood gevonden’ zou willen worden in onze provincie. Brink nodigde De Mos uit om het mooie Drenthe te bezoeken. Dat deed de Haagse wethouder vorige week en vandaag was het tegenbezoek van Brink aan Den Haag.

De Mos deed zijn uitspraak een paar weken geleden op de lokale omroep Den Haag FM. Uit onderzoek was gebleken dat de welvaart in Drenthe een stuk hoger zou zijn dan in Den Haag. "En toen ontglipte mij de typisch Haagse opmerking", zei De Mos tegen Omroep West.

Maar Henk Brink liet de opmerking niet passeren en vroeg De Mos naar Drenthe te komen. Ze bezochten onder andere de TT Assen, de radiotelescopen in Dwingeloo en de melkveeboerderij van Brink zelf. Een ritje op de trekker mocht hierbij niet ontbreken.

Madurodam
Vandaag kwam Brink naar Den Haag en ging langs bij museum het Mauritshuis, Madurodam en de Pier op Scheveningen. In het Drenthe-deel van Madurodam zijn inmiddels hunebedden neergezet. Daar is Brink blij mee maar hij heeft nog wel wat ideeën om het beeld van Drenthe in Madurodam 'wat beter voor het voetlicht te brengen'.

"Ik denk aan het plaatsen van de radiotelescopen, een TT-circuit en de radiosterrenwacht Astron", zegt hij. "Drenthe heeft zoveel te bieden. Maar de stad heeft ook zijn charmes."
Deel dit artikel: