Kapster uit Coevorden stylet politici op Prinsjesdag

Alle politici willen er op Prinsjesdag natuurlijk tip-top uitzien. Het haar moet perfect zitten. Ze staan dan namelijk continu voor de camera's. De 19-jarige Britt Sturing uit Coevorden is dinsdag een van de kappers die bestuurders van het land onder handen mag nemen.
Sturing deed mee aan de zogeheten Skill Heroes, dat is een vakwedstrijd voor mbo-leerlingen. Ze werd derde. De prijs die ze won, was voor haar een verrassing. "Op die manier ben ik uitgekozen om de Tweede Kamerleden te stylen."

Hoedjes
Prinsjesdag staat bekend om de hoedjes die de vrouwelijke politici dragen. Is dat niet frustrerend voor de kapper? "Nee dat is hartstikke leuk", antwoordt Sturing. "Dan kun je laten zien dat een hoedje hip kan zijn. Het is een uitdaging om daar weer een leuk kapsel bij te maken."

Met een koffer vol kappersgereedschap reist ze maandag af naar Den Haag. Ze weet nog niet wier haar ze dinsdag stylet, maar dat maakt haar ook niet zoveel uit. "Ik vind alles leuk", aldus kapper Sturing. "Wie ik onder handen mag nemen, krijg ik dinsdag pas te horen."

Deel dit artikel: