Midnightwalk Assen levert 19.500 euro op

De elfde editie van de Midnightwalk Assen heeft vanavond 19.500 euro opgeleverd. Het bedrag gaat naar het Nationaal Fonds Kinderhulp, dat daarmee kinderarmoede in Assen wil terugdringen.
In de provinciehoofdstad is een grote groep kinderen die in armoede leeft. Volgens de organiserende Rotary Club Assen-Noord komt het geld goed van pas voor speciale projecten, die deze kinderen een extra steuntje in de rug moeten geven. Het geld is ingezameld door 2000 lopers die vanavond door Assen wandelen.

Optredens onderweg
Schaatsicoon Renate Groenewold gaf vanavond het startschot. Op de route van ruim acht kilometer kwamen de lopers meer dan twintig verschillende activiteiten tegen. Wandelaars liepen dwars door het Drents Museum en kregen bijzondere optredens voorgeschoteld. 

Elk jaar goed doel
De Midnightwalk wordt jaarlijks georganiseerd door de Rotaryclub Assen-Noord. Het geld dat de wandelaars betalen voor deelname, gaat elk jaar weer naar een goed doel in Assen. Zo kregen Sportclub Bartje en de Voedselbank tijdens voorgaande edities al steun dankzij de avondwandeltocht.

193.300 euro
Met de opbrengst van vanavond erbij, is er de afgelopen elf edities 193.300 euro bij elkaar gebracht voor goede doelen in Assen.
Meer over dit onderwerp:
Assen wandelen goede doel Assen
Deel dit artikel: