Midnightwalk Assen levert 19.500 euro op

De elfde editie van de Midnightwalk Assen heeft vanavond 19.500 euro opgeleverd. Het bedrag gaat naar het Nationaal Fonds Kinderhulp, dat daarmee kinderarmoede in Assen wil terugdringen.
In de provinciehoofdstad is een grote groep kinderen die in armoede leeft. Volgens de organiserende Rotary Club Assen-Noord komt het geld goed van pas voor speciale projecten, die deze kinderen een extra steuntje in de rug moeten geven. Het geld is ingezameld door 2000 lopers die vanavond door Assen wandelen.

Optredens onderweg

Schaatsicoon Renate Groenewold gaf vanavond het startschot. Op de route van ruim acht kilometer kwamen de lopers meer dan twintig verschillende activiteiten tegen. Wandelaars liepen dwars door het Drents Museum en kregen bijzondere optredens voorgeschoteld.

Elk jaar goed doel

De Midnightwalk wordt jaarlijks georganiseerd door de Rotaryclub Assen-Noord. Het geld dat de wandelaars betalen voor deelname, gaat elk jaar weer naar een goed doel in Assen. Zo kregen Sportclub Bartje en de Voedselbank tijdens voorgaande edities al steun dankzij de avondwandeltocht.

193.300 euro

Met de opbrengst van vanavond erbij, is er de afgelopen elf edities 193.300 euro bij elkaar gebracht voor goede doelen in Assen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.