Brunstingerplas moet nieuwe hotspot Midden-Drenthe worden

Brunstingerplas
Het plan zet in op sport, recreatie en educatie © RTV Drenthe
De Brunstingerplas is verkocht aan Appelscha Outdoor. En er liggen plannen klaar voor een flinke transformatie: van visvijver tot Waterpark 'Meer Drenthe'.
Het plan zet in op sport, recreatie en educatie. Zo moet er onder meer een waterskibaan, drijvende jungle en een speelbeek komen. Ook blijft er ruimte om je hengel uit te gooien.

Potentie tot hotspot

Appelscha Outdoor, of 'De Jongens van Outdoor', willen met deze invulling van het gebied een breed publiek aantrekken, zoals scholieren, sporters, toeristen, en alles er tussenin. Voor de hongerige bezoeker is er ook een paviljoen opgenomen in het plan, en ook een receptie. Het plan is ingediend in samenwerking met Strand Sneek.
"Het verassende plan voor Waterpark 'Meer Drenthe' maakt optimaal gebruik van de plas", vindt gedeputeerde Henk Brink. Ook wethouder Jan Schipper is enthousiast: "Met de te realiseren activiteiten heeft de Brunstingerplas de potentie om een recreatieve hotspot in Midden-Drenthe te worden."

Zicht blijft hetzelfde

De nieuwe bebouwing en de activiteiten blijven volgens het plan zo veel mogelijk in de 'binnenste ring'. Daardoor blijft het zicht van buitenaf zoveel mogelijk hetzelfde. Qua parkeergelegenheden wijst het plan naar de noordoostzijde van de plas.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl