Eerste Glazen Keet komt in week voor Kerst naar Zuidlaren

Jongerenwerker en Glazen Keet-DJ Robin
Jongerenwerker en Glazen Keet-DJ Robin Geertsma is er klaar voor © Eigen foto
Vergeet Het Glazen Huis van 3FM. De gemeente Tynaarlo krijgt in aanloop naar Kerst een 'Glazen Keet'. Vier dagen lang wordt er vanuit de keet radio gemaakt voor het goede doel: Voedselbank Tynaarlo.
"Liever goed gejat, dan slecht bedacht", zegt Jacob van Gelder van Tynaarlo Lokaal. De lokale omroep is verantwoordelijk voor de 'radiovierdaagse' vanaf de Brink in Zuidlaren. Op allerlei manieren wordt er geld ingezameld voor Voedselbank Tynaarlo, die wekelijks zo'n 450 gezinnen voorziet van eten. "Het is te zot voor woorden dat we in Nederland met Voedselbanken in de weer zijn", zegt Van Gelder. "Maar het is mooi dat we ze zo kunnen ondersteunen."

Wilfred Genee

Op dinsdag 20 december wordt het startschot gegeven door Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma. "Zij zal ook aanschuiven bij de eerste uitzending", zegt Van Gelder. Dagelijks wordt er van 3 tot 9 radio gemaakt. "We delen ieder uur opnieuw in. Het bedrijfsleven en de lokale politiek spelen ook een rol."
Van Gelder, zelf in de gemeenteraad namens Gemeentebelangen Tynaarlo, heeft andere fracties bereid gevonden 100 euro te storten. "Maar we hebben bijvoorbeeld ook Wilfred Genee gestrikt om een bijdrage te leveren."

Voedselverspilling tegengaan

Tijdens de uitzendingen is daarnaast veel ruimte voor regionaal muziektalent, belooft Van Gelder. "Er komt werkelijk van alles voorbij. Allemaal met als doel om uiteindelijk zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Voedelbank Tynaarlo."
Daarnaast wordt iedere dag aandacht besteed aan de herkomst van voedsel en manieren om voedselverspilling tegen te gaan. "De luisteraars krijgen tips en trucs mee om met weinig middelen een heerlijk kerstdiner te maken", schetst Van Gelder.

Nieuwe traditie?

Als het aan Tynaarlo Lokaal ligt, blijft het niet bij deze ene editie. "Wat ons betreft doen we het ieder jaar op een andere locatie in de gemeente Tynaarlo. Je zou er dan iedere keer een ander doel aan kunnen verbinden."
Op vrijdag 23 december maakt jongerenwerker en Glazen Keet-dj Robin Geertsma het totaalbedrag van de actieweek bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl