Dienende rol voor Veldkamp en Flens in wegwedstrijd WK Para-cycling

PARA-CYCLING - De visueel beperkte Rick Veldkamp (21) uit Roden is vandaag met z'n piloot Rick Flens (36) als achtste gefinisht tijdens de wegwedstrijd voor tandems van het WK Para-cycling in Emmen. In de achtervolgende groep hadden ze een dienende rol voor de twee Nederlandse tandems in de kopgroep.
De wereldtitel in Emmen ging dan ook naar de Fries Tristan Bangma met z'n piloot Patrick Bos. Het zilver was voor de Spanjaarden Adolfa Bellido Guerrero en Noel Martin Infante. Marci Polak en Michal Ladosz wonnen het brons namens Polen.

Wedstrijdverloop

De wedstrijd ging over veertien rondes van dik zeven kilometer. De start was achter voetbalstadion De Meerdijk. Halverwege koers ontstond een kopgroep van vijf tandems. Buiten Bangma en Bos waren ook Vincent ter Schure en Timo Fransen van voren vertegenwoordigd. Zij wonnen donderdag de wereldtitel op de tijdrit in Emmen en moesten vandaag genoegen nemen met de vijfde plaats.

Slag gemist

Veldkamp en Flens misten de slag en moesten dus de benen stilhouden in de achtervolgende groep. Alleen de Italianen, die ook tot de favorieten behoren, deden nog een poging om het gat te dichten. Maar dat lukte niet.