Hurry-Up eenzame koploper na ruime thuiszege

HANDBAL - Hurry-Up uit Zwartemeer is nog altijd ongeslagen in de BENE-League. De ploeg van trainer Joop Fiege won zaterdagavond met 37-29 van promovendus Houten. Met zes punten uit drie wedstrijden staat de Drentse formatie alleen bovenaan in de ranglijst.
De handballers uit Zwartemeer zijn bezig met een sterke reeks. Eerder dit seizoen werden Sporting Pelt en Atomix al verslagen, en ook in het treffen tegen het gepromoveerde Houten lagen kansen voor Hurry-Up. 

Vijf punten marge
De thuisploeg nam dan ook snel een voorsprong en had bij de rust al een marge van vijf punten opgebouwd bij een stand van 18-13. Deze marge werd het merendeel van de tweede helft in stand gehouden, met veel treffers aan beide kanten. 

Blessure
Met nog vijf minuten te spelen kreeg Hurry-Up een tegenvaller te verwerken toen de Kroatische keeper Boris Tot met een blessure aan zijn rechterknie het veld moest verlaten. Invaller Sven Hemmes stopte echter direct een strafbal en keerde daarmee het geluk voor de Zwartemeerders. 

Met drie achtereenvolgende treffers, waaronder een fraaie effectbal van René Jaspers, liep de voorsprong snel op. Op het fluitsignaal was de eindstand van 37-29 een feit. 

Aan kop
In de stand van de BENE-League gaat Hurry-Up aan kop met zes punten uit die wedstrijden. Directe concurrenten Tongeren en Achilles Bocholt morsten punten. Tongeren speelde gelijk tegen Visé en Achilles Bocholt verloor van BEVO. Met Visé uit, Volendam thuis en LIONS uit, is het vervolg voor Hurry-Up wel loodzwaar.

Fiege op Radio Drenthe Sport
Zondagmiddag vanaf 17:00 kun je afstemmen op Radio Drenthe Sport voor een reactie van de succesvol teruggekeerde trainer Joop Fiege.
Meer over dit onderwerp:
Handbal Hurry-Up Zwartemeer BENE-League
Deel dit artikel: