Huis Nieuw-Dordrecht vol met gas, buurtbewoners weer naar huis [UPDATE]

Aan de Smidshof in Nieuw-Dordrecht is vanmiddag een gaslek ontstaan. Een woning in die straat is volledig vol met gas gelopen.
Hulpdiensten hadden de omgeving afgezet. Ook was de Oranjedorpstraat vanaf de N862 tot aan de kruising met de Smidshof afgesloten. De wegen zijn middels weer open.
Een aantal buurtbewoners in een straal van zo'n vijftig meter rondom de woning is geëvacueerd. Ook werden er twaalf huizen afgesloten van elektriciteit.

Explosiegevaar

Vanwege de hoge concentratie gas is er sprake van explosiegevaar. De brandweer heeft om het gas te laten ontsnappen de ramen van de woning ingeslagen. Daarnaast bracht de brandweer een zogenoemde overdrukventilator in het huis dat het gas naar buiten moet stuwen.
Niemand is gewond geraakt. Ten tijde van het ontstaan van het lek was er niemand thuis. Een aantal buurtbewoners werd een tijd lang opgevangen in dorpshuis De Klink of heeft zelf onderdak gevonden. Tegen 21.00 uur konden de bewoners die daar zaten weer naar huis.

(foto: De Vries Media)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl