Politie waarschuwt hondenbezitters voor airsoft in Assen

Mensen die hun hond willen uitlaten rondom het terrein van het voormalige Verkeerspark in Assen, kunnen dat beter niet meer doen. Het terrein is sinds dit weekend een airsoftpark.
Dit weekend werden voor het eerst wedstrijden gehouden en vanwege de veiligheid is de locatie verboden voor mensen die geen goede reden hebben om het terrein te betreden. 

Schieten met balletjes
Airsoft is een schietsport waarbij spelers gebruikmaken van geweren met kleine balletjes, waarmee teams op elkaar schieten. De balletjes van 6 millimeter groot worden met behoorlijke snelheden afgeschoten en deelnemers aan wedstrijden dragen daarom, naast militaire kleding, ook een veiligheidsbril. 

Het bedrijf Copperhead Airsoft huurt het terrein van het voormalige Verkeerspark sinds begin september. Het park is al jaren niet meer in gebruik en is flink vervallen.

Risico op oogletsel
Rondom het terrein zijn inmiddels waarschuwingsborden geplaatst, maar volgens de politie zijn er verschillende mensen geweest die er toch hun hond wilden uitlaten. "Voor mensen die zomaar het terrein op lopen terwijl er geschoten wordt, bestaat het grote gevaar van (oog)letsel", zo waarschuwt de politie. 

Daarnaast benadrukt de politie op Facebook dat het verboden is om het terrein te betreden, tenzij daar een gegronde reden voor is.

Deel dit artikel: