HOC door in beker na remise

VOETBAL - HOC is door in de beker. De formatie van Bas Nibbelke speelde gelijk tegen KSC (2-2) en blijft op basis van meer gescoorde goals dan de gasten uit Schoonoord actief in de bekercompetitie.
Jelle Siekman, vanaf de stip, en Richard Wiggers hielpen HOC voor rust op voorsprong. Ook na de pauze waren de betere kansen voor de fusieploeg uit Odoorn en Exloo.

In het slotkwartier bracht Johan Hollen, de hoofdtrainer van KSC, Damian Mensing in het veld. De reserve zag teamgenoot Jordin Blaak de aansluitingstreffer maken. Vijf minuten voor tijd prikte Mensing plots de 2-2 binnen.

EEC
In het vervolg bleef een derde goal van de gasten uit Schoonoord uit. Zo dringt HOC op basis van een beter doelsaldo dan KSC - de thuisploeg won met 1-3 van poulegenoot LEO, terwijl KSC met 2-0 zegevierde - door tot de volgende ronde van de bekercompetitie. EEC heeft zich na één groepsduel teruggetrokken.

Verschil
Nibbelke was na het bekerduel realistisch en rustig. “De naïviteit moet uit de ploeg”, vertelt de hoofdtrainer van HOC. Hij is overgekomen van VKW dat in de lente nog meespeelde om promotie naar de hoofdklasse. “Voornamelijk de basis fitheid van de selectie is het grote verschil tussen de eerste en derde klasse, maar daar werken we aan.” 

Bekijk nu online: De tweede aflevering van Onze Club
Meer over dit onderwerp:
HOC KSC Onze Club Voetbal Odoorn Exloo Beker Schoonoord
Deel dit artikel: