Motorcrosser Van de Moosdijk valt af voor Motorcross of Nations Assen

MOTORCROSS - Motorcrosser Roan van de Moosdijk zal tijdens de Motorcross of Nations in Assen geen deel uitmaken van het Nederlandse team. De KNMV heeft de voorkeur gegeven aan Calvin Vlaanderen.
In de aanloop naar de MXON op het TT Circuit Assen bestond de voorselectie van Nederland, naast 'zekerheden' Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff, uit Europees Kampioen 250cc Roan van de Moosdijk en MX2-coureur Calvin Vlaanderen. Laatstgenoemde komt terug van blessure en blijkt net op tijd wedstrijdfit. 

Door de keuze van Vlaanderen valt Van de Moosdijk definitief af. "Uiteraard is het erg sneu voor Roan van de Moosdijk", liet teammanager Patrice Assendelft weten. "Het is altijd vervelend om iemand te moeten teleurstellen, maar topsport is ook keuzes maken." 

De Motorcross of Nations is het officieuze WK voor landenteams en geldt voor insiders als de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Elk land mag zijn drie beste coureurs voor deze wedstrijd afvaardigen. Het evenement vindt op 28 en 29 september plaats op het TT Circuit Assen.
Deel dit artikel: