Jans wint voor het eerst met FC Cincinnati

Ron Jans won bij Montreal Impact (Rechten: ANP/Joep Leenen)
Ron Jans won bij Montreal Impact (Rechten: ANP/Joep Leenen)
VOETBAL - Ron Jans heeft met zijn nieuwe club FC Cincinnati voor het eerst een overwinning geboekt. Bij middenmoter Montreal Impact won het team van Jans met 0-1.
Na het aantrekken van Jans speelde de hekkensluiter van de Noord-Amerikaanse Major League Soccer (MLS) één keer gelijk en er werd vier keer verloren.
Ron Jans is dolblij na het laatste fluitsignaal tegen Montreal Impact

Snelle goal

Ook tegen Montreal was het lang spannend voor de coach uit Tynaarlo. Allan Cruz maakte al in de eerste minuut van de wedstrijd het winnende doelpunt voor FC Cincinnati. De ploeg uit Ohio hield moest nog 89 minuten lang standhouden. Dat lukte en de ploeg wist, ondanks een late rode kaart voor Kendell Watson, drie punten mee naar huis te nemen.
Met nog vier wedstrijden te spelen weet Jans vier wedstrijden voor het einde al dat hij met zijn ploeg op de laatste plaats zal eindigen. Doordat de MLS geen degradatie kent, kan de Nederlandse coach volgend seizoen in dezelfde competitie weer met een schone lei beginnen.

Onderonsje

Komende donderdag staat er nog wel een Nederlands trainersonderonsje op de agenda in de MLS. Jans neemt het dan op tegen het Atlanta United van trainer Frank de Boer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.