Voetbalteam vervult grootste wens van palliatieve Bé Klap (93)

Een bijzondere verrassing voor de hoogbejaarde Borgert Klap in zorgcentrum Anholt in Assen. De voltallige eerste selectie van voetbalteam SV De Heracliden uit Uithuizermeeden kwam vandaag bij hem op de koffie.
Al jaren sponsort Borgert 'Bé' Klap (93) de eerste wedstrijdbal van het seizoen aan de eerste selectie van 'zijn' cluppie SV De Heracliden. Bé kwam daarvoor altijd vooraf aan de wedstrijd het veld op.

Grootste wens

Dit seizoen is de Groninger er voor het eerst niet bij. Hij is palliatief patiënt en brengt zijn laatste levensdagen door in Anholt. Zijn grootste wens: het aanbieden van de wedstrijdbal, die hij ondanks zijn broze gezondheid nog altijd sponsort.
Doordat Bé zelf niet naar De Heracliden kon komen, kwam de eerste selectie van De Heracliden naar Assen toe. Mét een verrassing. De voetbalman in hart en nieren kreeg voor de verandering van de spelersgroep een (gesigneerde) voetbal in het blauw-wit van de club waar hij zo van houdt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.