Koerier politie krijgt werkstraf voor achteroverdrukken dossiers

Een 40-jarige vrouw uit Assen is voor het achteroverdrukken van politiedossiers en onderdelen van portofoons en mobiele telefoons veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur. Ze werkte van 2001 tot 2011 via een Sociale Werkvoorziening op de postkamer van de politie Drenthe.
De zaak kwam eind vorig jaar pas aan het licht doordat een ex van de vrouw naar het politiebureau stapte. Hij vertelde dat de vrouw destijds als koerier onderdelen stal, maar ze nam ook politiedossiers mee naar huis. De agenten namen een kijkje in de woning van de vrouw.

Verbrand
Op de slaapkamer van haar dochter waren twee dozen vol portofoon-onderdelen achter een schot geplaatst. De dossiers waren verbrand. De vrouw zei tegen de rechter dat ze van niets wist. Ze werd erin geluisd door haar ex, zei ze. De rechter geloofde haar niet. Hij vond het kwalijk dat de vrouw haar mond toen en ook nu niet opendeed.

Ondanks de ouderdom van de zaak werd de vrouw veroordeeld voor verduistering in dienstbetrekking. Dit is een gekwalificeerde diefstal waarvoor nog geen verjaring gold. Bovendien wist de vrouw sinds eind vorig jaar dat ze strafrechtelijk werd vervolgd. En heeft ze niet geleden onder het tijdsverloop.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Assen rechtszaak politie diefstal Assen
Deel dit artikel: