Werkstraf en forse boete voor illegaal handeltje in inktpatronen

Illegale handel in inktpatronen bestraft (Rechten: pixabay)
Illegale handel in inktpatronen bestraft (Rechten: pixabay)
Een man uit Ruinerwold (45 jaar) is samen met een man uit Drunen (53 jaar) veroordeeld voor diefstal en heling van inktpatronen. Ze kregen respectievelijk een werkstraf van 160 uur en een boete van 5000 euro.
De man uit Ruinerwold verkocht vanaf maart 2016 als medewerker van een kantoorhandel in Meppel buiten zijn baas om cartridges aan de man uit Drunen. De mannen kwamen met elkaar in contact via internetsite Marktplaats.

Onderzoek

De illegale handel duurde ruim een jaar. De eigenaar van de kantoorhandel kwam erachter, omdat er dure inktpatronen voor grote machines flink werden ingekocht, maar de verkoopcijfers zag hij niet. De man vermoedde fraude binnen zijn bedrijf en stelde een onderzoek in.
Via inlogcodes kwam de verdachte uit Ruinerwold in beeld. Hij bleek voor ruim 70.000 euro te hebben verkocht aan de man uit Drunen. De cartridges gingen zonder facturen en voor hele lage bedragen onder de toonbank door. De man uit Ruinerwold werd ontslagen.

Schepje bovenop

De rechter vond dat de oud-werknemer zich schuldig heeft gemaakt aan verduistering. De officier van justitie eiste een werkstraf van 160 uur. De rechter deed daar een schepje bovenop. Hij legde de Ruinerwolder naast de werkstraf ook een voorwaardelijke celstraf van een maand op. "Ik vind dit te ernstig", zei de rechter.
De officier van justitie vond dat de man uit Drunen voor heling een werkstraf van 120 uur moest uitvoeren. De rechter veegde die straf van tafel. "U deed dit om hier financieel beter van te worden. Dat mag u wat mij betreft voelen", vond de rechter en legde hem de forse boete op.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.