Hier komen koning Willem-Alexander en koningin Máxima vandaag langs

Zuidwest-Drenthe krijgt vandaag koninklijk bezoek. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken de gemeenten Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Meppel.
Het bezoek begint in Hoogeveen. Daar praat het koningspaar met oprichters en deelnemers van De Smederijen. Er wordt gesproken over de samenwerking van bewoners, gemeente en corporaties. Samen zorgen zij voor een beter leefbare buurt.

Van De Smederijen gaan de koning en koningin langs Fokker, een van de grootste werkgevers van Drenthe. Daarna halen ze een frisse neus bij de boswachters op het Dwingelderveld en vervolgen ze hun toch naar Astron, waar ze een blik op het heelal werpen.De Wolden en Meppel
Na het bezoek aan Astron, vertrekt het koningspaar richting Veeningen. Daar staat Initiatiefrijk De Wolden centraal, het subsidieprogramma voor inwonersinitiatieven van de gemeente. Centrumplan 't Groene Hart wordt daar als voorbeeld gebruikt.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten hun bezoek aan Drenthe af in Meppel. Eerst wordt een kijkje genomen in de opgeknapte jaren 50-wijk Haveltermade. Tot slot bezoekt het koningspaar de Grote Kerk.

Bekijk hier de reportage die we eerder maakten over de komst van koning naar Zuidwest-Drenthe: