KNSB: Noordlaren en Burgum op kop, Nieuw-Buinen volgt

De dranghekken zijn al geplaatst in Nieuw-Buinen
De dranghekken zijn al geplaatst in Nieuw-Buinen © RTV Drenthe / Aaldert Oosterhuis
De eerste marathon op natuurijs lijkt in de avond - voor een nacht matige vorst - niet naar Nieuw-Buinen te gaan. De KNSB laat weten dat 'Burgum en Noordlaren moment op kop liggen'. Nieuw-Buinen en Haaksbergen liggen qua ijsontwikkelingen net iets achter op deze ijsbanen.
Morgenochtend gaat Willem Hut namens de KNSB op bezoek bij de eerste ijsbanen die aangeven dat het ijs dik genoeg is. Hut noemt de kans dat morgenavond de eerste marathon op natuurijs verreden kan worden groot. "Laten we het houden op 80 procent." Hij kan alleen nog geen ijsbaan aanwijzen waar de marathon gaat plaatsvinden. "Dat kan bij elk van de vier genoemde ijsbanen zijn", aldus Hut.

Minimaal drie centimeter ijs

Voor een marathon op natuurijs is een ijslaag van minimaal drie centimeter nodig. Afgelopen nacht waren de weersomstandigheden niet ideaal, maar voor komende nacht lijkt het erop alsof het ijs dik genoeg gaat worden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.