Voormalig Scapino-pand Beilen in beeld voor kleding- en voedselbank

Voormalig Scapino-pand aan de Weverstraat in Beilen
Het voormalige Scapino-pand aan de Weverstraat in Beilen © Google Streetview
Het oude Scapino-pand aan de Weverstraat in Beilen is serieus in beeld als nieuwe locatie voor de Kleding- en Voedselbank. Het huidige pand aan De Omloop voldoet niet meer.
"De eigenaar van het oude Scapino-pand in Beilen is bereid om het pand tegen een gereduceerd tarief te verhuren", laat het college van burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe weten. Volgens het college vervult de Voedselbank Midden-Drenthe een belangrijke rol en is het van belang dat de vrijwilligers een goed onderkomen hebben.

Schimmel

In november trok de Adviesraad Minimabeleid Midden-Drenthe aan de bel bij de gemeente, het noemde de situatie in het pand aan De Omloop onwerkbaar. "Het is in de winter niet warm te krijgen en in de zomer is het er snikheet", schetst de adviesraad de situatie. "Door de lekkage is het er geregeld zo nat, dat de kleding er vochtig van wordt. Het stinkt en er is sprake van schimmelvorming." Onder andere het voormalige pand van de schoenen- en kledingwinkel werd als optie aangedragen als nieuw onderkomen. Scapino trok vorig jaar in een pand aan de Brinkstraat.
Komende week gaan gemeente en het bestuur van de voedsel- en kledingbank met elkaar in gesprek. Dan wordt onder andere naar het financiële plaatje gekeken. "Een van de gespreksonderwerpen is het delen van de Scapino-locatie met een andere partij, zodat de stichting hier ook op lange termijn kan blijven", meldt het college.
Eerder dit jaar werd het leeggekomen schoolgebouw van CSG Vincent van Gogh vlakbij de huidige voedselbanklocatie door de gemeente genoemd als optie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.