Glazen Huis Emmen geopend: 'We hopen de 20.000 euro aan te tikken'

Verschillende dj's zenden de komende dagen dag en nacht uit
Verschillende dj's zenden de komende dagen dag en nacht uit © Janet Oortwijn/RTV Drenthe
Het Glazen Huis in Emmen is weer geopend. Na een onderbreking van twee coronajaren zamelt streekomroep ZO!34 in samenwerking met het Drenthe College geld in voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Jarige Job, die zich inzet voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren om dat er thuis geen geld voor is.
De komende dagen maken de vrijwilligers van ZO!34 24 uur per dag uitzendingen, om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het is de negende keer dat het Glazen Huis in Emmen wordt gehouden. "Het is fantastisch", zegt Wesly Struik van de organisatie. Het Glazen Huis is vanmiddag officieel en feestelijk geopend. "Het is zo fijn om dit weer met z'n allen te kunnen doen na het twee jaar niet gedaan te hebben."
"Het is geweldig dat ze voor ons gekozen hebben als het goede doel", zegt Huib Lloyd van de stichting Jarige Job. "Wij als stichting zorgen ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien hun verjaardag kunnen vieren. We geven de ouders een verjaardagspakket met alles erin: slingers, ballonnen, een verjaardagstaart en meerdere cadeautjes. Ook een traktatie voor in de klas."
"Wij haakten altijd aan bij het goede doel dat 3FM altijd had met hun Glazen Huis", vertelt Struik. "Toen zij ermee gestopt zijn, zijn wij doorgegaan. We kiezen altijd uit de goede doelen die mensen aanspreken in heel Nederland. En toen Stichting Jarige Job voorbij kwam hadden we gelijk zoiets: Ja, dat moeten we doen. Elk kind hoort zijn verjaardag te kunnen vieren met een lach van oor tot oor en alles erop en eraan."
Het Glazen Huis in het centrum van Emmen
Het Glazen Huis in het centrum van Emmen © Janet Oortwijn/RTV Drenthe
De stichting heeft dit jaar 107.000 gezinnen geholpen, waarvan er 1100 uit Emmen komen. "We hebben, helaas, alle records verbroken. We zitten in een groeimarkt en daar zijn wij helemaal niet blij mee. We zien op dit moment een hele groep werkende armen. Mensen die keihard werken en die niet rond kunnen komen door bijvoorbeeld de energieprijzen en de inflatie. Het is crisis op crisis. Ik schrik echt van de cijfers en ik vind het absurd." De stichting verwacht in 2023 ruim 140.000 pakketten te moeten uitdelen.
Door het aanvragen van je favoriete liedje, het bieden op bijzondere veilingitems of het doneren van geld bij het Glazen Huis zelf, steun je de stichting. In 2019 tijdens de laatste editie haalde de omroep 22.000 euro op. "We hopen nu de 20.000 euro aan te tikken. Dat moet wel lukken", concludeert Struik. "Maar we leven wel een beetje in een rare periode, waarin mensen misschien niet altijd geld over houden om te kunnen doneren. Het is heel spannend."
Glazen Huis Emmen geopend

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.