Burgemeesters geven aftrap voor de Oktober Kindermaand

Burgemeester Bert Bouwmeester bezocht obs De Akke in Sleen (Rechten: RTV Drenthe/Robert Jansema)
Burgemeester Bert Bouwmeester bezocht obs De Akke in Sleen (Rechten: RTV Drenthe/Robert Jansema)
Burgemeesters uit de hele provincie gaven vandaag en gister op verschillende basisscholen het startschot voor Oktober Kindermaand. Vanaf volgende maand worden in heel Drenthe tal van culturele activiteiten georganiseerd die kinderen gratis kunnen bezoeken.
Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden was vandaag te gast op obs De Akker in Sleen. Met een spel, gericht op cultuur en educatie, hoopt hij kinderen te enthousiasmeren voor de Oktober Kindermaand.

Van drumles tot speurtocht

Alle basisschoolkinderen in Drenthe kunnen in oktober gratis meedoen aan allerlei culturele activiteiten. In Meppel kunnen kinderen oefenen bij het kindercircus, op het Dwingelderveld zijn speurtochten, in Assen kun je in een virtuele 3D wereld stappen en in Emmen kunnen kinderen drumles volgen. Volgende maand staan in Drenthe en Groningen ongeveer 100 activiteiten op het programma.

Overzicht van activiteiten

Oktober Kindermaand is een initiatief van stichting Kunst en Cultuur en wordt jaarlijks georganiseerd. Een overzicht van alle activiteiten is online te vinden op de website van de stichting.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.