Andringa en Oranje volleyballers met nederlaag naar volgende ronde EK

VOLLEYBAL - De Nederlandse volleybalmannen hebben op het EK in eigen land hun laatste poulewedstrijd verloren. Oranje, met libero Robbert Andringa uit Assen, ging met 3-2 onderuit tegen Tsjechië.
Voorafgaand aan de laatste poulewedstrijd was Oranje al gekwalificeerd voor de volgende ronde. In Amsterdam konden de mannen de tweede plaats in de poule veilig stellen. Om hier zeker van te zijn, moest er gewonnen worden van de Tsjechen.

De laatste poulewedstrijd werd echter een zwaar duel. Oranje speelde onder zijn niveau en de Tsjechen hadden zich goed ingesteld op het spel van sterspeler Nimir Abdelaziz. Daarmee pakten zij de eerste set.

Daarna herpakte Nederland zich en liep uit naar een 2-1 voorsprong. Toch kwamen de Tsjechen, nummer dertig op de wereldranglijst, weer terug. Een vijfde set moest het verschil maken. Oranje, vijftiende van de wereld, keek lang tegen een achterstand aan. In de slotfase werd dit omgebogen tot een een voorsprong en leek alsnog de winst naar Nederland te gaan. Maar na een gemist matchpoint kantelde het duel alsnog en gingen de Tsjechen met de overwinning aan de haal.

Ondanks de nederlaag lijkt Oranje zeker van de tweede plaats in de poule. Alleen Oekraïne maakt nog kans hierop, maar dan moeten zij vanavond met 3-0 winnen van regerend wereldkampioen Polen.
Deel dit artikel: