De Wolden zet vijf ton in om mensen met acute geldproblemen te helpen

Gemeentehuis gemeente De Wolden (2017)
Gemeente De Wolden zet vijf ton in om mensen met acute geldproblemen te helpen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Gemeente De Wolden gaat ruim vijf ton inzetten om mensen die kampen met acute geldnood te helpen. Het gaat om een noodfonds voor inwoners die met name in problemen zijn gekomen door de hoge energieprijzen en inflatie.
Het steuntje in de rug is een wens van de gemeenteraad. Een motie werd in november unaniem aangenomen om met een noodfonds te komen. Het geld wordt onder andere ingezet om de energietoeslag voor meer mensen beschikbaar te stellen. Iedereen met een inkomen tot 130% van het minimuminkomen kan straks energietoeslag aanvragen.

Extra ondersteuning

Mensen die nog wat extra's nodig hebben vanwege alle prijsstijgingen kunnen dat via hetzelfde fonds krijgen. Het gaat dan wel om de meest schrijnende gevallen, stelt de gemeente. Dan moet je denken aan dreigende uithuiszetting en afsluiting van het gas, water of licht.
Het geld is ook bedoeld voor inwoners die, door het hebben van een te hoog inkomen, niet in aanmerking komen voor andere ondersteuningsmaatregelen, zoals bijvoorbeeld de energietoeslag.
"Ook deze groep inwoners kan op dit moment door een combinatie van factoren, bijvoorbeeld een hoge hypotheek, studerende kinderen in combinatie met een hoge energierekening, financieel in de problemen raken", laat wethouder Egbert van Dijk weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl