Drentse wethouders vragen staatssecretaris om OV-kaart voor praktijkonderwijs

Drentse wethouders pleiten voor OV-jaarkaart voor leerlingen praktijkschool (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Drentse wethouders pleiten voor OV-jaarkaart voor leerlingen praktijkschool (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Drentse wethouders willen dat leerlingen die een entreeopleiding volgen aan een praktijkschool, ook een OV-jaarkaart krijgen. Nu hebben zij daar nog geen recht op. Daardoor kunnen ze niet gratis of tegen korting reizen met het openbaar vervoer.
Wethouder Raymond Wanders van de gemeente Emmen werd daar door leerlingen van de entreeopleiding aan de Praktijkschool in Emmen op gewezen. Zij moeten daarom hard werken om hun reiskosten te kunnen betalen. Leerlingen die een entreeopleiding volgen aan het mbo krijgen wel een OV-jaarkaart en dat vindt Wanders oneerlijk.

Praktijkschool Emmen

De Emmer wethouder vraagt aan staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken nu om deze praktijkschoolleerlingen ook recht te geven op een OV-jaarkaart. Wanders doet dat mede namens de wethouders van de andere Drentse gemeenten.
Leerlingen die een entreeopleiding volgen aan de praktijkschool zijn zestien jaar of ouder. Vanwege ziekte of schooluitval hebben ze geen vmbo-diploma. Met een entreeopleiding kunnen ze toch doorstromen in het mboof naar betaald werk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.