Bibliotheek Gieten trekt nieuw en moderner jasje aan

Wethouder Bas Luinge van gemeente Aa en Hunze en twee vaste lezers van de bieb, Coba Schuiling (66) en Seb Feldman (9), verrichten de opening (Rechten: Van Oost Media)
Wethouder Bas Luinge van gemeente Aa en Hunze en twee vaste lezers van de bieb, Coba Schuiling (66) en Seb Feldman (9), verrichten de opening (Rechten: Van Oost Media)
De bibliotheek in Gieten is vernieuwd. Vandaag werd de ontmoetingsplek officieel geopend door wethouder Bas Luinge van de gemeente Aa en Hunze.
Volgens bibliotheekmanager Lammie van der Tuuk van de gemeente had de bibliotheek in Gieten een opknapbeurt nodig. "We hebben vorig jaar daarom een informatie-avond georganiseerd voor inwoners van Gieten", zegt ze. "Daaruit kwamen veel ideeën, onder meer dat de bieb eigentijdser en moderner moest."
De bieb is met die ideeën aan de slag gegaan en gaan bouwen. Volgens Van der Tuuk is de bibliotheek inmiddels meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. "Je kunt er ook heel veel andere dingen doen."

Cursusruimte

Ze doelt op alle veranderingen in het gebouw. Zo staan op de nieuwe vloer onder meer 'gezellige' zitjes. Ook is er een jeugdhoek en in het hart van de bibliotheek is een cursusruimte waar allerlei activiteiten georganiseerd worden. In het midden van de bibliotheek staan grote tafels om bezoekers de gelegenheid te geven om met elkaar te praten bij een kop koffie of thee.
De bibliotheek geeft onder meer cursussen waarin ze mensen leren hun weg te vinden op het internet. Ze gaan onder meer aan de slag met hun DigiD. Ook andere maatschappelijke organisaties kunnen er cursussen geven. "Zo wordt bieb steeds meer spin in het web in het dorp", aldus Van der Tuuk.
Op Tjak: De vernieuwde bibliotheek in Gieten

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.