Koffiekiosk Het Blinkerdje stopt na 13,5 jaar: 'Heel, heel jammer'

laatste dag koffiekiosk Het Blinkerdje
Manuela en Dick Bouwmeester nemen vandaag afscheid met Het Blinkerdje © RTV Drenthe
Een kop koffie drinken en een broodje bal eten aan de rand van de VAM-berg in Wijster is voorbij. Manuela en Dick Bouwmeester sluiten na 13,5 jaar de deuren van hun koffiekiosk Het Blinkerdje. Vandaag namen ze afscheid van de vaste klanten.
"Heel, heel jammer vinden we het." Manuela Bouwmeester kijkt vanachter haar balie naar alle mensen die afscheid komen nemen. Voor de laatste keer zit haar koffiecorner vol. Terwijl Dick rond gaat met een bord bittergarnituur wordt er geproost met glühwein. "Het is alcoholvrij", vult Manuela aan. "Iedere gast krijgt van ons een glaasje."
Koffiekiosk sluit na 13,5 jaar de deuren
Het Blinkerdje staat op het terrein van afvalverwerker Attero. Die wil het verouderde gebouw slopen. Er zijn recreatieplannen voor het gebied. Wat voor invulling de plek krijgt is nog niet duidelijk. Daar doen de gemeente Midden-Drenthe en de provincie Drenthe momenteel onderzoek naar.

Gemis

Een hele schare vaste klanten zal Het Blinkerdje gaan missen. "Het is een gemis voor de gemeenschap", vertelt Gerrie Raterink uit Beilen. "Het is een soort huiskamer. Iedereen kent elkaar." Ook voor Gé en Jan Koster valt het afscheid zwaar. Als in de zomermaanden het terras volliep, stroopte Gé de mouwen op om te helpen met de afwas, terwijl Jan de broodjes belegde. "We zijn net familie van elkaar."
De komende tijd zullen Dick en Manuela vooral veel gaan opruimen. Thuis en in de kiosk. "En daarna hopelijk genieten van alle jaren die we nog samen mogen zijn. Hoe we het verder gaan invullen weten we nog niet."
laatste dag koffiekiosk Het Blinkerdje
Het is de laatste dag van de koffiekiosk op het terrein van Attero © RTV Drenthe

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.