Buslijn Emmen-Meppen stopt na ruim zestig jaar

buslijn Meppen Emmen
De eerste rit van de buslijn Meppen-Emmen in 1961 © OV-bureau/Levelink
Buslijn 922 tussen Emmen en het Duitse Meppen houdt na 60 jaar op te bestaan. De lijn werd sinds 1961 gereden door de Duitse vervoerder Levelink.
Vooral in de beginjaren vervoerden de bussen veel reizigers vanuit Meppen voor een bezoek aan het centrum van Emmen of aan het Noorder Dierenpark.

Minder passagiers

Vanaf de eeuwwisseling maakten steeds minder passagiers gebruik van de lijn en werd de dienstregeling regelmatig aangepast door de afnemende vraag. Tijdens de coronacrisis reed de bus niet door de maatregelen die toen golden voor verkeer dat de grens over wilde.
Halverwege dit jaar reed de buslijn weer, maar de reizigers bleven weg. De stijgende kosten, veroorzaakt door hogere lonen en brandstofprijzen, zorgden ervoor dat de verliezen verder opliepen.
In overleg met de opdrachtgevers OV-bureau, Stadt Meppen en Landkreis Emsland is besloten de buslijn per 31 december van dit jaar op te heffen. De bus rijdt op vrijdag 30 december voor het laatst.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.