Doneeractie voor Drentse voedselbanken levert 21.000 euro op

voedselbank
Volle kratten tijdens de voedselbankactie op zaterdag 10 december © RTV Drenthe
De RTV Drenthe-sponsoractie voor de Drentse voedselbanken heeft in totaal bijna 21.000 euro opgebracht. Het geld dat in december door middel van donaties is ingezameld, wordt aan de Drentse voedselbanken geschonken. Met dit geld kunnen ze eten voor hun cliënten kopen.
Mensen konden via de pagina rtvdrenthe/voedselbank.nl een bedrag doneren variërend van 10 tot 190 euro, de waarde van de energietoeslag in december. In totaal hebben tientallen mensen gedoneerd, wat in totaal 16.470 euro opleverde.

Cheques

Naast dit bedrag is er ook nog eens 4.360 euro binnengekomen aan giften van vier ondernemers. Drie bedrijven gaven elk een cheque van duizend euro. Het gaat om Scapino in Assen, Van Dijk IJzerwarenvakhandel Meppel en IT-bedrijf New Nexus. Energiebedrijf Rendo uit Meppel haalde door lootjesverkoop 1.360 euro op.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Voedselbankcheque
Van Dijk IJzerwarenvakhandel met een cheque van 1000 euro © RTV Drenthe
De donatieactie is een vervolg op Superzaterdag, de actiedag van de voedselbanken in Drenthe. Die actie op zaterdag 10 december, waarbij door tientallen vrijwilligers bij supermarkten werd geflyerd, leverde ruim 3000 kratten met levensmiddelen op met een totale waarde van zo'n 150 duizend euro.

Producten

De voedselbanken kunnen inzamelingsacties gebruiken om hun voorraden aan te vullen, zodat zij hun cliënten ook volgend jaar weer van basisproducten zoals rijst, pasta, koffie, olie en verzorgingsproducten kunnen voorzien. In onze provincie zijn vier voedselbanken actief. Gezamenlijk geven ze ruim 3800 mensen wekelijks of tweewekelijks een pakket. Iedere organisatie heeft een centrale vestiging met daarnaast een aantal uitgiftepunten.
Bekijk hier de reportage terug van Superzaterdag, afgelopen 10 december. We waren in Norg en Tynaarlo waar talloze supermarktproducten werden ingeleverd:
Actiedag voor de voedselbanken in Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.