Achthonderd kinderen met de neus bovenop trainingen Superbikes

De gele doppen worden massaal in de oren gestopt, want het geluid van de motoren is keihard. Ruim achthonderd schoolkinderen namen vanmiddag een kijkje achter de schermen op het TT Circuit van Assen. Daar zagen ze trainingen van allerlei klassen in de British Superbikes.
Geen deur blijft ongeopend voor de nieuwsgierige schooljeugd. Een juf loopt voorop: "Welke deur zullen we als eerste openen? Elf?" Maar een man buiten de pitbox schudt van nee. Hier mogen ze niet naar binnen. Enkele deuren verderop zijn ze welkom. Daar kunnen ze een motor bewonderen die uitkomt in de 1000 cc-klasse.

'Zoveel lawaai'
"Ik vind het superleuk hier te zijn. Anders moest ik gewoon naar school", vertelt een meisje. Ze zit op de tribune en kijkt naar een voorbij razende zijspan. Haar klasgenoot is het daar niet mee eens: "Ik was liever op school gebleven om te rekenen. Hier is zoveel lawaai en daar hou ik niet van."

Friet
Dat een dag struinen langs de paddock, de baan en de tribunes hongerig maakt, is te zien aan de lange rij kids voor de snackbar. De ene na de andere zak friet wordt uitgedeeld.

Aan het einde van de dag zijn alle kinderen, op de wiskunde-jongen na, het eens: dit weekend komen ze kijken bij de wedstrijden.
Deel dit artikel: