Radiopiraten zetten zich met marathonuitzending in voor jongeren van Hooghalen

Jeugdsoos All Skin in Hooghalen dient dit weekend als studio van het gelijknamige radiostation. Radiopiraten uit het dorp zamelen met de marathonuitzending geld in voor het jeugdhonk. Met de opbrengst organiseert de soos allerlei activiteiten voor jongeren in het dorp.
Vanochtend begon de driedaagse uitzending. Tot en met zondagavond worden er non-stop smartlappen gedraaid. Via reclamespotjes en verkoop van consumpties hoopt de soos haar clubkas te spekken.

Geen boete

Een torenhoge mast naast de soos is stille getuige van de uitzending op 105.10 MHz. Van illegale praktijken is geen sprake meer. Het Agentschap Telecom, een overheidsinstantie die radiofrequenties beheert, verleent vergunningen aan dit soort initiatieven. Ook 'Radio All Skin' kreeg een vergunning en mag daarom met goedgekeurde apparatuur plaatjes draaien op de aangewezen frequentie.

'Mooi dat je berichtjes krijgt'

De jongens vermaken zich kostelijk. "Het is vooral mooi als mensen een berichtje sturen. Dan merk je dat het programma in de smaak valt. Lekkere en vrolijke Nederlandstalige muziek valt in de smaak. De verzoekjes stromen binnen", zegt de tevreden diskjockey Jarnick Hoving.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.