E&O houdt punt over aan bizarre topper

HANDBAL - E&O heeft een punt overgehouden aan het topduel met runner-up DFS Arnhem: 25-25. De Emmenaren kwamen in het slotkwartier terug van een kloof van vijf goals.
Lees ook: Hurry-Up breekt Visé voor vierde zege in BENE-League

Bij 10-6 handelde E&O, dat in de eerste drie duels zes punten verzamelde, met veel overtuiging. In het vervolg van de eerste helft kwam DFS Arnhem op gelijke hoogte. Routinier Pascal Lucassen bepaalde de ruststand zelfs op 13-15.

Invaller onder de lat
Ook in het eerste kwartier na de pauze maakte E&O veel fouten. Onder aanvoering van invaller onder de lat Bart Engels, Daniël van der Ham en Calvin van der Scheer zette de thuisploeg bij 15-20 een inhaalrace in. 

Via 21-23 en 24-25 tekende Van der Scheer, zijn zevende, een minuut voor tijd voor de eerste gelijkmaker van de thuisploeg. Aan de overkant verspeelde DFS Arnhem balbezit, waarna E&O met drie seconden op de klok alsnog op zoek kon naar de volle buit.

Lege doel
De laatste pass van Van der Ham kwam prompt in de handen van Brandon van Londen van DFS Arnhem. In de slotseconde wist hij het lege doel van E&O, trainer/coach Freek Gielen had zijn doelman ingewisseld voor een veldspeler, niet te vullen. 

Zo blijft E&O, evenals DFS Arnhem, ongeslagen in de eredivisie. Door de remise moeten de Emmenaren de koppositie met Quintus delen.

Stand bovenin eredivisie, na vier duels:

1. Quintus 4-7
2. E&O 4-7
3. DFS 4-6
4. Hellas 4-5
5. BFC 4-5
6. Hercules 4-4
Meer over dit onderwerp:
E&O Handbal Emmen Eredivisie DFS Arnhem
Deel dit artikel: