Hurry-Up breekt Visé voor vierde seizoensoverwinning

HANDBAL - De handballers van Hurry-Up uit Zwartemeer hebben hun leidende positie in de BENE-league verstevigd na een felbevochten zege op het Belgische Visé BM. De thuisploeg werd na een spannende slotfase met 27-29 verslagen. Door de zege staat Hurry-Up met acht punten uit vier wedstrijden nu al twee punten los op de naaste concurrentie.
Gelijk op
Hurry-Up opende de score met een treffer van Ronald Suelmann, maar de Visé denderde daarna al snel naar een 3-1 voorsprong. De ploeg van Joop Fiege kwam met een aantal treffers van René Jaspers terug in de wedstrijd en trok tot 8-8 gelijk op met de thuisploeg. 

In de laatste tien minuten voor rust leek Visé een gat te slaan bij een stand van 14-11, maar dit keer waren het de Kroaat Petar Puljic en de Spanjaard José Rolo die Hurry-Up op slag van rust weer op gelijk hoogte brachten: 15-15. 

Ding-dong
Ook na de rust bleef het een ware 'ding-dong-battle' tussen de nummers één en drie van de BENE-League. Dit keer wisten de Zwartemeerders echter ook regelmatig op voorsprong te komen. Vijf minuten vóór tijd brak Tiago Azenha door de verdediging van Visé heen om de 25-26 op het bord te zetten. Daarna gaven de Drenten de voorsprong niet meer weg, en bij 26-29 mocht Sjoerd Boonstra de wedstrijd beslissen. In de resterende seconden kon Visé alleen nog een eretreffer maken. 

Keeper op scherp
Ook doelman Sven Hemmes speelde een doorslaggevende rol in slotminuten van de wedstrijd. Tot drie keer toe stopte hij een gevaarlijke counteraanval van de thuisploeg, waardoor die niet weer op gelijke hoogte wist te komen. 

Stand
In de nieuwe stand van de BENE-League bezet Hurry-Up nog altijd de eerste plaats. De ploeg van Joop Fiege heeft als enige ploeg acht punten uit vier wedstrijden gescoord. OCI Lions en Achilles Bocholt volgen op de tweede en derde positie. Beide teams hebben zes punten. Visé volgt op de vierde plaats met 5 punten. Volgende week speelt Hurry-Up weer in de eigen zaal. KRAS Volendam komt dan op bezoek. 

Stand bovenin BENE-League, na vier duels: 

1. Hurry-Up 4-8
2. Lions 4-6
3. Bocholt 4-6
4. Visé 4-5
5. Tongeren 4-5
6. Neerpelt 4-4
Deel dit artikel: